Over mij

Hoi! Ik ben Mandy Pijl en ik schrijf kinderboeken, YA en gedichten.

Veel van mijn verhalen beginnen met een hoofdpersonage dat ineens in mijn hoofd opduikt. Zoals de vindingrijke Tuur uit Hop, in het sop en Flynn uit In de schijnwerpers die met zijn pa optreedt als clown. Als ik ze beter leer kennen, ontstaat het verhaal.

Over het schrijven van kinderboeken vertel ik in een interview bij Radio 9 Oostzaan dat je hier kunt beluisteren.

Wat ik vroeger wilde worden

Als kind wilde ik kinderboekenschrijver worden en niks anders. Toen ik 18 was en nog steeds geen boek had geschreven, zag ik dat als een mislukking. Inmiddels weet ik dat het leven soms anders gaat dan je zelf bedenkt, en dat dat oké kan zijn. Bovendien waren de verhalen die ik als kind schreef echt niet goed genoeg om er boeken van te maken. (Met gedichten won ik soms wel een prijs.)

Wat ik werd

Na de middelbare school wilde ik leren hoe ik met schrijven geld kon verdienen. Daarom ging ik journalistiek studeren en werd ik journalist bij een krant. Omdat ik graag eigen baas ben, ging ik ook voor tijdschriften en sites schrijven. 

Wat ik ook nog ben geworden...

Ik ben trouwens ook nog leerkracht geweest. Hartstikke handig, want nu kan ik best goed lesgeven. En daar heb ik veel aan. Ik kom regelmatig op scholen om les te geven in het schrijven van verhalen en gedichten, en om over mijn boeken te vertellen.

Misschien kom ik ook een keer op jouw school! 

Foto: Chris van Houts